Stadiony a klubovny se rozzáří leskem, sportovci získali milionové dotace



 01. 05. 2017

Peněžní podpory se dočkají jak velké, tak malé sportovní kluby. Jedním z hlavních cílů projektu bude dbát na bezpečí dětí. Pomoci by měla branka nové generace, která je z lehkého materiálů a malým fotbalistům nehrozí zranění. Dotace dosáhnou téměř padesáti milionů korun.

Pardubický kraj by se mohl po finanční injekci dočkat zajímavých mezinárodních turnajů a ti nejmenší by měli kvalitní sportoviště. Jeden z důvodů dotace je i to, aby se děti začaly hýbat a odtrhly pozornost od počítačových her.

„Pro rozvoj sportovních dovedností je zapotřebí co nejvíce zaujmout nejmladší generaci. Právě proto se řada dotací týká sportování mládeže,“ řekl mluvčí pardubického kraje Dominik Barták.

Sportovní spolky si za dotace mohou koupit potřebné vybavení. „Většinou se jedná o opravy kluboven a šaten. Spartak Slatiňany plánuje opravit garáže na kabinu pro nohejbal a pro fotbalovou přípravku, obec Semanín bude stavět posilovací hřiště a v Jaroslavi chtějí opravovat střechy kabin,“ uvedl mluvčí.

Bezpečnost především

Jedno z hlavních témat je bezpečí dětí. K nejzajímavějším projektům patří Bezpečné branky. Kluby dostanou dotaci na jednu branku za podmínky, že si druhou obstarají z vlastních prostředků.

„Přispíváme oddílům vždy na jednu branku nové generace pro mládežnické kategorie, která je vyrobena z lehkých materiálů a vzhledem k předchozím úrazům dětí je tato konstrukce mnohonásobně bezpečnější,“ říká radní pro sport René Živný.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: