Pád troleje v Pardubicích zbrzdil vlaky, cesta z Olomouce do Prahy trvala 7 hodin



 11. 05. 2017

Pasažéři, kteří cestovali vlakem přes Pardubice, dojeli do cíle o několik hodin později. Před vjezdem na pardubické hlavní nádraží totiž spadlo na koleje trakční vedení. Technici se s jeho opravou navíc prali až do večerních hodin.

Trolej před hlavním nádražím spadla krátce po třetí hodině odpoledne a její opravy trvaly přes pět hodin. Vlaky jezdily odkolnem přes Týniště nad Orlicí a Hradec Králové. Ale také i druhým směrem na Havlíčkův Brod.

Zpoždění vlaků bylo dokonce tolik, že se v Pardubicích ani nevešly na informační tabuli jejich odjezdů. "Bylo hezký jet vlakem přes rodné město, ale díky výpadku trakčního vedení mezi Moravany a Pardubicemi jsem jel trasu Olomouc - Praha sedm hodin, to byl taky zážitek," uvedl na sociální síti jeden z cestujících Aleš Chaloupka.

Někteří cestující se však svého vlaku nedočkali. "Toho si važte, nám pro jistotu RegioJet ani neprijek, takže jsme v Pardubiciach márně čakali," odpověděla na komentář Aleše Chaloupky zákaznice RegioJetu Monika Valentová.

Firma RegioJet trasu svých vlaků odůvodnila. "Spoj, který jel z Bratislavy přes Brno do Prahy byl veden odklonem přes Havlíčkův Brod, proto nejel přes stanici Pardubice hlavní nádraží," uvedl mluvčí společnosti RegioJet Aleš Ondrůj.

Díky tomu se podle mluvčího podařilo eliminovat vyšší zpoždění, než zhruba 70 minut. "Cestujícím se zakoupenou jízdenkou se vrací jízdné, nebo se přerezervuje na jiný spoj," dodal Ondrůj. 

Nepříjemnosti potkali i mluvčí Českých drah Kateřinu Šubovou. "I mě tato událost potkala, ve vlaku z Rosic do Prahy jsem strávila přes pět hodin,“ řekla mluvčí ČD Kateřina Šubová.

Rychlíky se proháněly po netradičních místech

Odklon vlaků měl pro cestující i své „výhody“. Kolemjdoucí vedle kolejí byli překvapeni, jaké „monstrum“ se kolem nich prohání a zavzpomínali na své dětská léta.

„Dnes jsem ho viděla projíždět. Uvědomila jsem si, že už ani nevím, kdy jsem cestovala vlakem. A překvapeně koukala, co se tu vyrojilo ,“ uvedla na sociální síti uživatelka Alena Pouzarová.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: