Pardubické letiště dolaďuje terminál, od podzimu se bude lítat do Londýna




Pardubické letiště sice splňuje bezpečnostní požadavky, ale ochrana cestujících je vzhledem k rozbouřené situaci v Evropě velmi důležitá. Pomoci v tom mají dotace, které z letiště udělají ještě bezpečnější místo. Je to také v návaznosti na plánovanou linku Pardubice - Londýn.

Podle vedení investice za devět a půl milionů korun obranu letiště ještě víc posílí.

"Dotace umožní pořízení detektoru výbušnin, rentgenu zavazadel, bezpečnostních rámů a kamer a také pořízení elektronické zabezpečovací signalizace,“ vysvětlila ředitelka letiště Hana Šmejkalová. 

Také nová hala, která začne sloužit koncem roku, letišti otevře nové obzory. "S dokončením terminálu nás čeká další rozvoj. První vlaštovkou je zřízení pravidelné linky Pardubice – Londýn, kterou bude od září provozovat společnost Ryannair,“  řekl náměstek primátora Jan Řehounek.

Za opatření může rozbouřená doba

Podle primátora je zabezpečení letiště nutné, neboť v současnosti je Evropa ohrožena teroristickými útoky.

"V dnešní rozbouřené době je nezbytné investovat do zajištění bezpečnosti a maximální eliminace možných rizik. Letiště již dnes splňuje veškeré bezpečnostní požadavky, ale po investici bude ještě více chráněné," uvedl primátor Pardubic Martin Charvát.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: