Stavba severovýchodního obchvatu je v přípravách, budování započne v roce 2018



 04. 06. 2017

Vybudování obchvatů v Pardubicích je znovu aktuální. Propojení pardubické Dubiny s obchodní zónou u Globusu je s jednáními nejdále. Odhadovaná částka, která padne na výstavbu severovýchodní "silnice" je půl miliardy korun. Nadějně to vypadá i s jihovýchodní objížďkou.

Hluk, vibrace a smog. O to vše "ochudí" obyvatele a návštěvníky Pardubic výstavba obchvatu. Ten městu ulehčí od počtu aut a kamionů. U Globusu náklaďáky sjedou z Hradubické a najedou na objížďku, která vyústí u kruhového objezdu na Dubině.

Ředitelství silnic a dálnic dokončuje potřebné přípravy. „Ředitelství musí vykoupit pozemky od zhruba sto dvaceti vlastníků. Mohu potvrdit, že na vybudování severovýchodního obchvatu Pardubic máme už v tuto chvíli vyčleněno přes půl miliardy korun,“ řekl pardubický zastupitel Martin Kolovratník.

Stavebního povolení a následného zahájení stavby započne v roce 2018.

Jihovýchodní obchvat

Nadějně to vypadá také s jihovýchodním obchvatem, který má pro změnu propojit Dražkovice a Pardubičky.

„Jihovýchodní obchvat je pro nás absolutní prioritou. Věříme, že s jeho realizací by se mohlo začít ve druhé polovině roku 2019,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

Náklady na objížďku jsou dvakrát větší než na severovýchodního „kolegu“. „Společnost Foxconnplánuje v Pardubicích investovat částku přes miliardu korun. Díky obchvatu by tak doprava spojená s firmou přestala jezdit přes ulici Dašická a rychlodráhu,“ vysvětlil primátor.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: