MHD na některých stanicích nezastaví, od července musí řidiči dostat znamení



 07. 06. 2017

Cestující pardubickou MHD musí od července zpozornět. Zastávky, na kterých autobusy běžně zastavovaly, se mění na stanice na znamení. Pasažéři musí s dostatečným předstihem stisknout tlačítko Stop.

Hostovická, Fáblovka, Hůrka, Černá u Bohdanče a mnoho dalších. Tyto stanice se od 1. července musí signalizovat tlačítkem Stop.

"Tyto zastávky budou v jízdním řádu u příslušné zastávky označeny poznámkou zastávka na znamení," řekla mluvčí Dopravního podniku Pardubice Jitka Malinská.

"Informace o zastávce na znamení bude cestujícím sdělována ve vozidle prostřednictvím akustického hlášení a na informačních panelech uvnitř autobusu," dodala.

Při vystupování cestující musí s dostatečným předstihem signalizovat zastavení stisknutím tlačítka Stop."Na linkách nočního provozu číslo 98 a 99 budou na znamení všechny obsluhované zastávky," uvedla mluvčí.

Stanice, které jsou od 1. července celodenně na znamení:

Černá u Bohdanče, Černá za Bory,odb. žel. zast., Černá za Bory, pošta, Černá za Bory, silo, Fáblovka, Hostovická, Hůrka (směr Spojil), K Polabinám, Lány na Důlku, Lány na Důlku, Krchleby, Lány na Důlku, Na cihelně.

Mikulovice, škola, Mnětice, u mostu, Nadjezd Paramo, Němčice,rybníček (směr z Dřítče), Nemošice, 5.května, Nemošická, bytovky, Ostřešany, hřiště, Popkovice, hostinec (směr Staré Čívice), Ráby, křižovatka, Ráby, Kunětická hora. 

Semtín, vlečka, Sezemice, zámostí, Srch, Hrádek, Srch, Pohránov, Staré Čívice, Staré Čívice, hostinec, Staré Čívice, Přeloučská, Staré Čívice, Na Štěpnici, Staré Hradiště, Psinek, Staré Srnojedy. 

Svítkov, les, Svítkov, stadion, Tuněchody, cihelna, Tuněchody, kovárna, Závodiště, Živanice, Živanice, Dědek, Živanice, Nerad,odb., Žižín

Více informací zde.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: