Město ukázalo seniorům, jak se bránit, Tyršovy sady se změnily na informační centrum



 17. 06. 2017

Pardubice se rozhodly vykročit proti vzrůstajícímu počtu případů násilí páchaného na seniorech. V Tyršových sadech viděli mnoho institucí, které jim v případě problému mohou pomoci, ať už to jsou krizová centra, linky důvěry, městská či státní policie.

Seniorů přibývá, a přestože téma "bezpečné stáří" je poměrně intenzivně pomocí médií šířená, počty psychicky či fyzicky týraných seniorů každý rok rostou.

„Rozhodli jsme se proto ve spolupráci s dalšími institucemi z našeho města podpořit povědomí seniorů o jasných i méně zřetelných formách násilí osobním setkáním a konkrétně poukázat na nebezpečné situace v jejich životech,“ řekl náměstek pardubického primátora Jakub Rychetský.

Pardubice se proto rozhodly začít na problém upozorňovat a informovat občany města uspořádáním akce v Tyršových sadech.

"Ve městě funguje mnoho institucí, které jim v případě problému mohou pomoci, ať už to jsou krizová centra, linky důvěry, městská či statní policie, podporu dostanou u psychologů a sociálních pracovníků," uvedl Rychetský. 

Pracovníci organizací představili obyvatelům svou činnost a volně s nimi debatovali.  

"Součástí akce také bylo pěvecké vystoupení žáků konzervatoře, ukázka techniky a vozového parku městské a státní policie. Senioři si nechali změřit tlak a každý návštěvník akce obdržel tematické dárky," dodal mluvčí pardubického magistrátu Radim Jelínek.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: