Muž vezl malé dítě. Nevěděl, že ho má v autě a tvrdil, že řídí děda




Řidič s podivným chováním a zákazem řízení se zastavil v křižovatce. Přivolaní pardubičtí strážníci zjistili, že má na zadním sedadle dítě, o kterém sám neví. Žena podivína jim pak následně potvrdila, že je psychicky narušený, skončil tak ve zdravotnické péči.

O neobvyklém chování sedmatřicetiletého řidiče projíždějícího Starými Čívicemi se pardubičtí strážníci dozvěděli v dopoledních hodinách první říjnové neděle.

"Podivín neobvykle zastavil v křižovatce. Oznamovatel, který strážníkům vše nahlašoval, měl podezření, zda není řidič po vlivem alkoholu či jiné návykové látky," sdělila mluvčí městské policie Pardubice Lucie Klementová. 

Navíc mluvil dost z cesty. "Strážníkům pořád tvrdil, že řídí děda, ačkoliv za volantem seděl jenom on sám," uvedla mluvčí strážníků. Opilý ani zfetovaný ale řidič nebyl.

"Muž již na první pohled jevil známky psychické poruchy, byl dezorientovaný," doplnila mluvčí. Na zadním sedadle navíc převážel malé dítě.

Na dotaz, čí je to dítě, muž odpověděl, že ho nezná a neví, co tam dělá. Rozumnou řeč strážníci našli až s dítětem. "Vystrašené dítě potvrdilo, že jede v autě se svým otcem," dodala Klementová.

"Podařilo se též vyrozumět matku dítěte, která si pro něj přišla. Žena strážníkům potvrdila, že manžel má zdravotní problémy," sdělila mluvčí strážníků.

Muže si do své péče převzala záchranná služba. Jelikož měl sedmatřicetiletý řidič kvůli svým zdravotním problémům lékařem zákázáno řídit auta, bude se případem dále zabývat policie.


Autor: Aneta Hrdličková



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: