Město ocenilo přes 300 úspěšných studentů, snaží se tak motivovat nadané žáky



 03. 11. 2017

Kulturní dům Hronovická ovládli studenti středních a základních pardubických škol, kteří získali ocenění za jejich školní úspěchy. Vedení města tak každoročně pochválí a motivují talentované žáky v dalším studiu.

Píle a vytrvalost snesla pardubickým studentům první úspěch. V Kulturním domě Hronovická získalo 345 žáků středních a základních místních škol ocenění za jejich studijní úspěchy v uplynulém školním roce. Podle radních Pardubic je vysoký počet studentů dobrá zpráva pro budoucnost.

„Dnešní předávání ocenění je důkazem toho, že mezi mladou generací je stále množství chytrých, šikovných, talentovaných a něčím ojedinělých lidí. V naši zemi je spousta všemožných oborů, kterým se pravděpodobně budou dnešní ocenění v dospělosti pracovně věnovat,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

Oceňováni jsou ti, kteří se umístili na předních místech v krajských, národních i mezinárodních vědomostních, uměleckých a sportovních soutěžích a olympiádách.

„Zaujaly mě práce mnohých z oceňovaných, ať už práce na téma Alzheimerova choroba či návrh pasivního radaru, psaný navíc v angličtině. Smekám i před zdatnými jazykáři, mladými historiky, chemiky, matematiky či fyziky. Nutno povzbudit také výtečné sportovce a umělecky nadané děti,“ dodal náměstek primátora Jakub Rychtecký.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: