Všesportovní areál na pardubické Dukle navrhují špičkoví slovenští architekti



 13. 09. 2017

Atletický ovál, multifunkční sportovní hala, tělocvična pro gymnasty nebo nová posilovna. Sportoviště na pardubické Dukle začíná alespoň na stole dostávat reálné obrysy. Jednou se zařadíme mezi republikovou špičku, věří primátor Charvát.

Pardubický sportovní areál na Dukle dostává od září nový kabát, i když prozatím jen na projekčním papíře.

„V areálu by měla být vybudována atletická hala s oválem a 500místným hledištěm, dále multifunkční sportovní hala pro více než 2,5 tisíce diváků,“ uvedla mluvčí magistrátu Iveta Koubková. „V plánu je také gymnastická tělocvična, sály pro úponové sporty, posilovna či vnitřní běžecký okruh,“ pokračovala Koubková.

„Nafukovací halu máme v plánu přestavět na halu pro míčové sporty a chybět by nemělo ani nové zázemí pro venkovní atletické hřiště,“ doplnila mluvčí.

Za největším projektem v historii města stojí dva uznávaní slovenští architekti Ján Studený a Petr Stec, jež s návrhem nového sportoviště uspěli loni v mezinárodní soutěži.

„Pardubice získaly životaschopný návrh, který je realizovatelný a funkční,“ uvedl manažer projektu Miroslav Janovský. „Od spolupráce očekáváme kvalitní architekturu a naplnění vize moderního všesportovního stadionu,“ konstatoval architekt Ján Studený.

Slovenská dvojice architektů ke spolupráci navíc přizvala české projektanty, kteří mají na svědomí například fotbalový stadion pražské Slávie či hokejovou arénu v Třinci.

„Vzhledem k rozhlehlosti areálu budou projekční práce trvat více než dva roky. Kvalitní projekční tým je ale pro nás zárukou, že tu místo dnešních zchátralých sportovišť jednou vyrostou moderní stavby, kterými se zařadíme mezi špičku v republice,“ uzavřel primátor Pardubic Martin Charvát.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: