FOTO: Cizinci kradli nákupní vozíky. Způsobili škodu za několik set tisíc korun




Preventivní obchůzky strážníků přináší své ovoce. Přesvědčili se o tom také cizinci v bývalých kasárnách Hůrka v Pardubicích. Z dodávky tam do sklepa ubytovny právě přemisťovali ukradené nákupní vozíky. Při tom je ale „načapali“ strážníci.

Čtyři tisíce korun. Taková je hodnota jednoho nákupního vozíku. Právě na ty měla spadeno skupina cizinců. Zhruba čtyřicet jich ukradla v nedalekých supermarketech. K jejich smůle je ale ve chvíli, kdy je odnášeli do sklepení ubytovny, uviděli strážníci.

Na přímý dotaz, proč se zhruba čtyřicet nákupních vozíků z nedalekých supermarketů ocitlo v prostorách ubytovny, nebyl nikdo z trojice schopen odpovědět, natož pak předložit povolení k jejich odvozu. Hlídka dále kontaktovala manažerku prodejny, která potvrdila, že za poslední dobu evidují zvýšenou ztrátu těchto vozíků,“ popisovala mluvčí pardubických strážníků Lucie Klementová.

Způsobená škoda se tak vyšplhá do stovek tisíc korun. I proto byla na místo okamžitě přivolána hlídka republikové policie. Ta teď dokončí vyšetřování „košíkové krádeže“.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: