FOTO: Opilá a zdrogovaná žena v Pardubicích poničila auto i zastávku MHD



 03. 08. 2017

Dvacetiletá dívka pod vlivem alkoholu a drog řádila ve středu večer v Dašické ulici v Pardubicích. Tam nejprve kopala do zaparkovaného auta. Když uviděla přijíždět vůz městské policie, rozeběhla se proti přístřešku MHD, do kterého kopla a poničila tak skleněnou výplň. Nadýchala 1,69 promile, pozitivní byl i test na drogy. Skončila na záchytce.

Mix alkoholu a amfetaminu v krvi způsobil, že dvacetiletá dívka měla nezvladatelnou touhu ničit a rozbíjet. Nejprve si před desátou hodinou večer vyhlédla zaparkované auto, do kterého začala kopat. Na starém favoritu rozkopala přední světlomet. 

Přivolaná hlídka strážníků dívku dohledala o kus dál v Dašické ulici. "Jakmile mladá žena uviděla přijíždět policejní vůz, rozeběhla se proti skleněné výplni přístřešku zastávky MHD, do které kopla. Pod silným kopem tabule skla v zastávce praskla," uvedla mluvčí pardubické městské policie Lucie Klementová.

Když žena zjistila, že z auta spěšně vystupují strážníci, dala se na útěk. Hlídka ji však doběhla, i přesto dívka nechtěla uposlechnout a zastavit se.

"Proto ji jeden ze strážníků chytil za zápěstí, čímž ji zastavil a vyzval ji k tomu, aby si lehla na břicho na zem. Tuto výzvu již žena uposlechla a strážník ji přiložil pouta," popsala další sled událostí mluvčí strážníků.

Ještě před příjezdem policie dívka nadýchala 1,69 promile. Byla však roztěkaná, nevydržela stát na jednom místě a v obličeji značně zpocená. Podezření na drogy ale odmítala s tím, že pouze pila alkohol.  

"Po příjezdu státní policie a jejich testu na přítomnost návykové látky v těle se ukázalo, že žena má v sobě amfetamin," dodala Klementová. Mladá dívka proto skončila na záchytce, kde přečkala noc a případ dál řeší policie. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: