Pardubice chystají dostavbu Domu hudby. Multifunkční sál bude sloužit nejen filharmonii




Vypsaná architektonická soutěž bude první krokem k vybudování reprezentativního sálu nejen pro potřeby pardubické filharmonie. Stavět by se mělo začít v roce 2021.

Současný koncertní sál pardubického Domu hudby nesplňuje moderní parametry a potřeby Komorní filharmonie Pardubice. Radnice města se proto rozhodla rozjet proces, na jehož konci má být nový reprezentativní a multifunkční sál.

„Dům hudby disponuje koncertním sálem, ten ovšem nesplňuje parametry současných potřeb takovéhoto hudebního tělesa.  A krajské město takový sál potřebuje,“ vysvětlovala náměstkyně primátora Helena Dvořáčková.

Přístavba by měla vyrůst za současným Domem hudby. Vhodná je nejen lokalita, ale také možnost propojení se stávající hlavní budovou. Vyřešený se zdá být i problém s pozemky. Ty sice patří Pardubickému kraji, ten je ale ochoten je v případě potřeby do projektu vložit.

Architektonická soutěž bude připravena do začátku příštího roku. Na jeho konci by měla být vyhodnocena. V dalších dvou letech by pak mělo dojít k vyřízení potřebné dokumentace a případné dotace z evropských či domácích programů. Financování podobného projektu musí být vícezdrojové.

Samotná výstavba by pak mohla začít na konci roku 2021.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: