FOTO: Chodník slávy v Pardubicích nese jména sportovců: Hašek, Doktor, Martinec




Sportovní legendy jako olympijští vítězové Martin Doktor a Dominik Hašek se podíleli na otevření Chodníku slávy pardubického sportu, který leží před hokejovou Tipsport arénou. Návštěvníci na chodníku najdou osmadvacítku slavných jmen, na jeho výrobu město vynaložilo 760 tisíc korun.

Pardubický spport získal další symbol - Chodník Slávy. Organizátoři odhalení měli strach, aby otevření nové „atrakce“ nemělo hořkou příchuť, neboť pardubičtí hokejisté se do posledního kola bili o setrvání v extralize.

„Na chodníku si obyvatelé i návštěvníci Pardubic přečtou medailonky osmadvaceti osobností. Svou hvězdu zde mají například Vladimír Martinec, František Růžička, Horymír Sekera, Josef Doktor, Karel Srb, Milan Černický, Jaroslav Brož, Miroslav Martinů, Evžen Erban, Libuše Uhrová, Věra Hájková a Jiří Kovárník starší,“ řekl mluvčí pardubického magistrátu Radim Jelínek.

Akce se zúčastnili významní sportovci. Návštěvníci odhalení hvězdného chodníku se mohli setkat s Martinem Doktorem, Dominikem Haškem, ti zatím svou hvězdu na chodníku nemají.

„Své dlaždice se samozřejmě sportovci století jako Dominik Hašek, Martin Doktor dočkají. Každý rok bude prostor před arénou doplňován o dlaždice se jmény nových laureátů Síně slávy pardubického sportu,“ uvedl mluvčí.

Vzkaz pro budoucí generace

Na stojanu budou představeni nejlepší sportovci Pardubicka v daném roce s jejich výsledky a krátkým medailonkem.  

„Budu moc rád, když se před arénou mladší generace zastaví a třeba si uvědomí, že pro dosažení úspěchu je nutné něco udělat – a to platí ve sportu stejně jako ve vědě a jakémkoliv oboru,“ uvedl Vladimír Martinec, legenda pardubického hokeje Vladimír Martinec.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: