Park Na špici nabídne sportování, osobnosti se tam podepíší fanouškům



 06. 05. 2017

Projekt Sportovní park Pardubice zajistí patnáct stálých sportovišť umístěných na souši i na řece. Děti si mohou vyzkoušet různé druhy pohybu, k nimž by se jindy nedostaly. Rodiče čekají kulturní akce, které park pořádá o víkendu.

Od 12. do 20. srpna bude park Na Špici pod „nadvládou“ Sportovního parku Pardubice. Devět dní plných sportu nabídne nejen rodinám s dětmi volnočasové vyžití.

„Na minimálně patnácti stálých a několika variabilních stanovištích umístěných na souši i na řece se vystřídá nejméně šedesát sportovních klubů a oddílů z Pardubic a okolí,“ řekl mluvčí pardubického magistrátu Radim Jelínek.

Každodenní program bude startovat od devíti hodin dopoledne, ranní sportovci mohou začít o něco dříve rozcvičkou.

„Nebude to však jen o nějakém protažení, ráno budou na programu různé formy cvičení, například kruhový a funkční trénink. Samotná stanoviště se budou uzavírat již v 18 hodin, následovat však bude část Usínejme s parkem,“ uvedla Andrea Pavlíková z Kulturního centra Pardubice, které se zhostilo role pořadatele.

„Ta se bude konat každý večer od 19 hodin a určena bude zejména rodičům s dětmi,“ doplnila celodenní program Pavlíková.

V parku se nebude jenom sportovat

Návštěvníci nepřijdou ani o exhibice, autogramiády z řad známých sportovců, kteří „epicentrum“ sportu v Pardubicích navštíví.

„Streetbalový turnaj pro veřejnost, americký fotbal, basketbal, karate, judo, capoeiru, basseball či pro Pardubice tradiční inline bruslení. Na pardubickém zámku budou pro změnu připravena minimálně dvě pevná stanoviště,“ uvedl Jelínek.

„Chybět nebudou i stanoviště netradičních, nových a moderních sportů. Součástí parku tak bude Segway arena nebo Jipast park s atlety,“ dodal.

Seniorští atleti budou vítáni

Organizátoři navrhli sportoviště tak, aby si je užili lidé v každém věku. Není tedy překvapení, že v parku budou i cvičiště pro seniory.

„Na vybraných stanovištích bude pro seniory připravena alternativa se sníženou náročností, ať si léto v Pardubicích mohou užít opravdu všichni, od dětí po babičky a dědečky,“ popsal sportovní možnosti parku manažer projektu Pavel Stara.

„I letos bychom navíc chtěli propojit sport s prezentací sociálních služeb v našem městě. Veletrh sociálních služeb se bude konat ve středu 16. srpna v prostorách zámku,“ dodal na závěr Stara.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: