Pardubická sportovní akce léta startuje. Láká na program i známé sportovce




Nejméně šedesát sportovních klubů z města a okolí se představí na Sportovním parku v Pardubicích. Akce navazuje na úspěšný loňský olympijský park a návštěvníci se kromě pestré palety disciplín a hudebních vystoupení mohou těšit na známé osobnosti, jako je vodní slalomář Jiří Prskavec či hendikepovaný Muž roku Martin Zach. Program začíná už v pátek.

Již v pátek odstartuje na nádvoří pardubického zámku největší sportovní akce tohoto léta. Návštěvníci se mohou těšit na devět dní plných sportu.

„Sportovní park zahájí o půl sedmé večer ukázka brazilského bojového umění capoeira, na kterou od 19. hodiny naváže koncert pardubické formace Plující a o hodinu později vystoupení skupiny Sabrage,“ popsal manažer projektu Pavel Stara.

Akce volně naváže na úspěšný loňský olympijský park.

Kromě pátečních vystoupení budou součástí víkendového doprovodného programu například Festival vůní, chutí a řemesel či americký festival Friends Fest.

„A když bude počasí přát, nedělní večer mohou zájemci strávit projížďkou na kolečkových bruslích. Peloton bruslařů vyjede ve 20:30 hodin z parkoviště u Tipsport areny,“ zmínila mluvčí magistrátu Iveta Koubková.

Sportovních aktivit bude celá řada, kulturních akcí také

Na šestnácti stálých plus několika variabilních štacích na souši i na řece se vystřídá nejméně šedesát sportovních klubů a oddílů z Pardubic a okolí.

Jednotlivá stanoviště budou pro zájemce otevřena každý den od 9.00 do 18.00 hodin.

A to není vše.

„Ve středu 16. srpna se nádvoří pardubického zámku i jeho nejbližší okolí promění na Veletrh sociálních služeb,“ uvedl náměstek primátora Jakub Rychtecký.

Připravena bude nejen prezentace poskytovatelů těchto služeb ve městě, ale i zajímavý sportovně kulturní program – například tancování, jízda na dvoukole a handbiku či překážková dráha.

„Tradičního moderátora Filipa Novotného doplní muž roku 2009 Martin Zach, který se dokázal poprat se svým úrazem a dnes je velmi úspěšným hendikepovaným sportovcem,“ podotkl náměstek Rychtecký.

Pořadatelé si nachystali také jednu třešničku.

Ve středu v 16.00 hodin bude na své fanoušky v parku Na Špici čekat vodní slalomář a bronzový olympionik Jiří Prskavec.

Následující víkend, 18. a 19. srpna, program parku pro změnu doplní folkový festival Pernštejnská fortuna nebo třetí část kvalifikace na Velkou pardubickou.

Kde sehnat hrací kartu?

Zájemci svou hrací kartu dostanou za 80 korun v Turistickém informačním centru Pardubice u Zelené brány a v době konání akce 12. až 20. srpna také na stanovišti v parku Na Špici.

„Senioři nad 65 let si mohou kartu zakoupit za zvýhodněnou cenu 30 korun,“ doplnila mluvčí Koubková.

Držitelé hrací karty budou sbírat záznamy o zvládnutí jednotlivých disciplín. Za zdolání dvanácti sportovních stanovišť získají diplom, za šestnáct dřevěnou medaili.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: