Práh Východočeského divadla překročilo sto tisíc diváků, překonalo loňský rekord



 24. 10. 2017

Pardubické divadlo patří k nejnavštěvovanějším scénám v Česku, letos východočeští umělci přivítali stotisícího diváka 22. října, což je o čtrnáct dní dříve než v loňském roce. Jubilejní návštěvnice získala celoroční předplatné.

Každoročně na podzim přichází do Východočeského divadla Pardubice stotisící divák roku, ten usedal do sedačky v polovině listopadu, ovšem letos jubilejní návštěvník zavítal na pardubickou scénu dříve.

„Letos pardubičtí divadelníci stotisícího diváka přivítali dokonce už 22. října na nedělní premiéře komedie Z postele do postele, což je příslibem opětovné vysoké návštěvnosti během celého roku,“ řekl mluvčí Východočeského divadla Radek Smetana.

Stotisícím návštěvníkem divadla roku se stala Petra Ryšavá, která za svou věrnost od divadelníků získala speciální dárek.

„Ředitel divadla Petr Dohnal spolu s náměstkyní primátora Helenou Dvořáčkovou předali jubilejní divačce dárkový balíček s poukázkami na roční předplatné pro dvě osoby,“ poznamenal mluvčí.

Paní Ryšavá je pravidelnou divačkou Východočeské scény, mezi její oblíbené hry patří například Rasputin.

„Ten byl pro nás asi to nejlepší. Na druhém místě bych pak zmínila komedii Hoří, má panenko!, která byla též vydařená,“ prozradila Ryšavá.

Jak se svou výhrou naloží zatím však neví. „Asi ji někomu věnuji. Předplatné je výborná věc, také ho všem doporučujeme. Možná ho od nás dostane náš nejstarší syn,“ dodala Petra Ryšavá,“


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: