Mercedes uháněl v protisměru od Pardubic na Hradec, řídil jej 76letý muž



 24. 11. 2017

Tmavý mercedes v protisměru uháněl směrem z Pardubic do Hradce Králové. Policisté museli silnici uzavřít. Když řidiče zastavili ukázalo se, že vůz řídí 76letý senior. Do protisměru prý najel omylem.

Patnáct kilometr jízdy v protisměru absolvoval ve středu mezi Pardubicemi a Hrdcem Králové šestasedmdesátiletý muž v tmavém mercedesu.  

Než řidiče policisté chytili, raději před osmou hodinou večer zastavili na silnici provoz. "Před 20. hodinou jsme od pardubických kolegů obdrželi hlášení, že od Pardubic jede směrem na Hradec Králové starší mercedes tmavé barvy v protisměru," potvrdila mluvčí policistů Královéhradeckého kraje Iva Kormošová.

V tu dobu měl být šofér v mercedesu před opatovickou elektrárnou. "Na hradubickou silnici vyjely dvě policejní hlídky. Jedna z nich uzavřela silnici směrem na Pardubice za sjezdem od Březhradu, druhá jela vozidlu naproti. Na úrovni opatovického písníku se jim ho podařilo pár minut po osmé zastavit," dodala mluvčí policie.

Mercedes 190E řídil 76 letý muž z Pardubicka. "Policisté muže podrobili dechové zkoušce, která byla negativní. Na dotaz proč jede v protisměru, uvedl, že při vjíždění na silnici pro motorová vozidla před Opatovicemi se spletl a najel do protisměru," řekla Kormošová.

Podle řidičů, kteří na auto v protisměru policii upozornili, se muselo jednat minimálně o sjezd u Stéblové.
"Policisté s ním sepsali záznam o přestupku, který postoupí k dořešení na pardubický magistrát," dodala mluvčí policie.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: