Auta studentů v pardubické Cihelně nezaparkují, místa budou pro domácí



 15. 01. 2018

Nový systém parkování čeká na obyvatele pardubické Cihelny. Bojují totiž s nedostatkem parkovacích míst, protože tam odstavují auta nejen místní, ale také studenti z univerzitního kampusu a ze dvou středních škol. Město hodlá studenty donutit, aby jezdili na parkoviště univerzity.

Žádná parkovací místa navíc, ale regulace aut. Tak má být vyřešen problém s chybějícími parkovacími místy v lokalitě Cihelna. 

„Naším cílem je zabezpečit parkovací komfort pro obyvatele. Systém zón a časů vyhrazených pouze pro rezidenty a zón, kde mohou parkovat i návštěvníci, by měl zajistit dobré podmínky pro parkování všech. Upřímně říkám, že budu preferovat naše obyvatele,“ uvedl primátor Pardubic Martin Charvát.

Řešení se opírá o studii společenosti Euroanalytics, která navrhla řešení parkování i v Mladé Boleslavi. „Jako jeden z hlavních bodů regulace je možnost naučit vysokoškoláky parkovat na parkovištích univerzity,“ podotkl Pavel Řezáč ze společnosti Euroanalytics.

Záměr ještě chtějí probrat s obyvateli Cihelny. Po centru města by se oblast Cihelny mohla stát jednou z prvních regulovaných okrajových částí Pardubic.

"Prezentovaný návrh vnímám jako živý materiál, který se bude dále vyvíjet i třeba podle názorů, které zazněly ve velmi živé diskuzi po prezentaci. Upravenou studii pak znovu odprezentujeme obyvatelům Cihelny. To, že obyvatelé této lokality vyslovili souhlas s potřebou regulace parkování, vnímám velmi pozitivně,“ doplnil primátor Pardubic.


Autor: Aneta Hrdličková



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: