Pardubická urologická ambulance je v novém. Rekonstrukce přišla skoro na tři miliony



 20. 02. 2018

Na nové a podstatně příjemnější prostředí se mohou těšit pacienti urologického oddělení pardubické nemocnice. Urologická ambulance má za sebou rekonstrukcí za skoro tři miliony korun. Zvýší komfort pro pacienty i lékaře.

Od pondělí mohou docházet pacienti za ambulantní urologickou péčí na staronové místo. Původní ambulance prošla kompletní rekonstrukcí, během níž byli pacienti nuceni chodit na infekční oddělení, kde našly ordinace urologů dočasný azyl.

 „Celý pavilon porodnicko-gynekologické kliniky a urologického oddělení byl zrekonstruován v roce 2003. Za patnáct let se však značně změnily počty pacientů, došlo k jejich výraznému nárůstu zejména v ambulancích. Prostory urologického pracoviště z hlediska kapacity již přestávaly vyhovovat, proto došlo k jejich stavební úpravě, jejímž cílem bylo zvýšení komfortu pro nemocné,“ uvedl ředitel nemocnice Tomáš Gottvald.

Rekonstrukce dotčené části pavilonu přišla na 2,3 milionu korun, které hradil Pardubický kraj. Nemocnice sama pak nakoupila vybavení za zhruba půl milionu. Celkově se tak částka za přestavbu, které probíhala od října do začátku února, vyšplhala skoro na tři miliony korun.

Pro pacienty bude nyní připravena nově vybudovaná recepce, kde se budou hlásit. Zvětšily se také prostory čekárny, která se z temné a úzké stala prosvětlenou a dostatečně prostornou. Úpravou prošly také vyšetřovny, příjemnější prostředí si tak užije i zdravotnický personál nemocnice.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: