Batole plakalo v otevřeném okně, hrozil jeho pád z výšky deseti metrů




Velkou tragédií mohlo skončit „hlídání“ batolete mužem, který při tom usnul. Předešli jí až přivolaní strážníci, které čekal nesnadný zásah. Na okenní římse v desetimetrové výšce jeden z nich zabraňoval dalšímu pohybu dítěte. Kdyby k němu došlo, následoval by pád.

Otevřené okno jednoho z domů na nábřeží Závodu míru vyděsilo kolemjdoucí ženu natolik, že okamžitě zalarmovala městskou policii. Spatřila v něm totiž malé plačící dítě, které by při dalším pohybu spadlo z desetimetrové výšky na zem.

Přivolaná hlídka si zajistila přístup do domu. Následně se strážníci rozdělili. Jeden čekal u dveří, druhý požádal sousedku o vpuštění do bytu a na balkon. Odtud se následně po úzké římse přesouval po kolenou směrem k dítěti.

„Strážník se doplazil k zavřené části okna a zabouchal. Vyklonil se rozespalý muž, který se divil, co zde městská policie pohledává. Jeho nechápavý pohled strážník srovnal slovy, ať si okamžitě zajistí dítě a otevře dveře do bytu, že za nimi je další strážník, který mu vše vysvětlí,“ popisovala dramatickou situaci tisková mluvčí pardubických strážníků Lenka Uskobová.

Druhý muž zákona rozespalému „hlídači dítěte“ vysvětlil možná rizika, kterým bylo v dané nebezpečné situaci dítě vystaveno. Následně mu bylo sděleno, že vzhledem k závažnosti situace musí skutečnost nahlásit příslušenému sociálnímu odboru.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: