Rodiče odjeli na dovolenou, dcera doma uspořádala mejdan. Strážníky ale nečekala



 08. 08. 2018

Volný byt a příležitost ke „zlobení“, to byla ideální kombinace pro skupinku kamarádů z Pardubic, kteří se chtěli trochu odvázat. Svůj odvaz ale přehnali, rušení nočního klidu museli řešit strážníci. Navíc zjistili, že hlavní organizátoři ani nejsou plnoletí.

Byt prarodičů nemusí být jen dějištěm významných rodinných oslav. Lze jej využít také jako pomyslný párty stan. Své o tom ví i partička z Pardubic, která své veselí a rozjařenost nijak neskrývala. A to ani o půl druhé ráno, kdy už ostatní chtěli spát.

„Jednomu ze zoufalých sousedů krátce před půl druhou ráno došla trpělivost, proto se obrátil na městskou policii. Strážníci šli najisto po zvuku hlasité hudby. Samotnou iniciátorku nočního mejdanu překvapili strážníci u dveří,“ popisovala mluvčí pardubických strážníků Lucie Klementová.

Vše by zřejmě skončilo jen upozorněním či menší pokutou, kdyby organizátorkou akce nebyla mladistvá dívka. Ta, spolu se stejně starým a tudíž neplnoletým kamarádem, uspořádala akci v bytě prarodičů, kteří odjeli na dovolenou.

Vzhledem k pozitivnímu výsledku dechové zkoušky tak byla na místo přivolána sociální pracovnice a také rodiče obou nezletilých organizátorů. Jejich plnoletí kamarádi byli propuštěni domů.

Od začátku prázdnin řešili pardubičtí strážníci už 104 ohlášených případů rušení nočního klidu.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: