Dva opilci za volantem během jedné noci. Jeden nesvítil, druhý řídil „nejistě“



 02. 10. 2018

Dvojí alkoholový „zářez“ mají za sebou strážníci pardubické městské policie. První opilec za volantem na sebe upozornil tím, že v noci nesvítil. Druhý pak upoutal pozornost „nejistou“ jízdou.

Bez podobných „úspěchů“ by se strážníci zřejmě radši obešli. Když už jsou ale někteří lidé nepoučitelní, nezbývá jim nic jiného, než je potrestat.

První z řídících opilců šel zastavení doslova naproti. Ve tři ráno totiž nerozsvítil světla. Možná na sebe nechtěl upozornit, rozhodně ale učinil pravý opak.

„Z důvodu kontroly bylo vozidlo zastaveno a nestačili se divit jak strážníci, tak i samotný řidič. První zádrhel nastal při výzvě k předložení řidičského oprávnění, které šestadvacetiletý šofér odmítal předložit. Jak se vzápětí ukázalo, ani nemohl, protože měl vyslovený zákaz řízení,“ popisovala mluvčí pardubických strážníků Lenka Klementová.

To však nebyl jediný problém.

„Strážníci pojali podezření, že je muž pod vlivem jiné návykové látky, což během několika minut potvrdil i pozitivní test. Ve světle těchto událostí byla na místo přivolána hlídka státní policie, která si případ převzala,“ dodala mluvčí Klementová.

Mezitím jiná hlídka spatřila podezřele jedoucí auto. Také v tomto případě se strážníci rozhodli řidiče zkontrolovat.

„Nejistý způsob jízdy opět upoutal pozornost hlídkujících strážníků, kteří se za vozidlem vydali. Po pár metrech dali řidiči signál k zastavení, což šofér uposlechl. Následnými úkony vyšlo najevo, že je řidič pod vlivem alkoholu. V dechu měl jeden a půl promile,“ doplnila Klementová.

Také druhý hříšník tak skončil na služebně republikové policie. I jeho čeká přísný trest.

     


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: