Dostihové závodiště se promění v Ledový park. Město za něj zaplatí 13 milionů




Jedinečnou příležitost zabruslit si v místech, kde se koná slavná Velká pardubická, budou mít lidé v Pardubicích. Na dostihovém závodišti vznikne na tři měsíce Ledový park. Bude na něm možné hrát i hokej.

Nevyužívání dostihového areálu přes zimu a návrat k tradici bruslení ve městě. To jsou hlavní důvody, proč se pardubická radnice rozhodla na dostihovém závodišti vybudovat od prosince do února Ledový park. Ten by měl sloužit nejen k veřejnému bruslení. Bude zde možné hrát i hokej.

„Rozměry kluziště splňují požadavky Mezinárodní federace ledního hokeje pro pořádání hokejových zápasů. S těmi se ale počítá spíše jako s akcemi, které by měly v budoucnu zatraktivnit toto sportoviště. Prioritně jde městu o návrat k tradici bruslení,“ uvedl primátor města Martin Charvát.

Atraktivní odpolední časy budou patřit rodinnému bruslení, volné hodiny pak amatérským hokejistům.

Mobilní kluziště bude instalováno v blízkosti tribuny D. V ní bude veškeré zázemí pro návštěvníky, a to včetně šaten či toalet.

Náklady na vybudování kluziště jsou vyčísleny na 13 milionů. Každoroční provoz pak bude stát městskou kasu 2 miliony korun.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: