Kotlíkové dotace stále nejsou vyčerpány. Pardubický kraj vyzývá zájemce k podání žádosti



 24. 10. 2018

Očekávaný opakovaný extrémní zájem se tentokrát nekonal. Zatímco v minulých etapách byly kotlíkové dotace do dvou dnů kompletně vyčerpané, čtvrtá etapa tak úspěšná není. Pardubický kraj proto vyzývá všechny případné zájemce, aby nelenili a ozvali se.

"Kotlíková dotace", jinak také dotace na výměnu stávajících kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním. Právě o ni stále ještě mohou lidé v Pardubickém kraji zažádat. Po třech etapách, při nichž registrovali úředníci enormní zájem, mají tentokrát o poznání méně práce.

„Dotace se vztahuje na staré kotle na pevná paliva v rodinných domech na území Pardubického kraje, které nesplňují emisní třídu 3, 4 nebo 5 podle ČSN EN 303-5. Na rozdíl od předchozích výzev, kdy došlo k vyčerpání do dvou dnů po zahájení příjmu žádostí, tentokrát mají zájemci stále šanci dotaci získat až do 10. prosince,“ uvedl hejtman kraje Martin Netolický.

Kraj má pro čtvrtou etapu od ministerstva přislíbeno 74 milionů korun. Aktuálně registruje 708 zájemců s podanou žádostí. 

Bližší informace najdou zájemci na webových stránkách Pardubického kraje


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: