Německý boxer jel rychlíkem do Prahy. Zastavili ho až strážníci




Německý boxer se stal černým pasažérem v rychlíku směřujícím do Prahy. Cestu mu však zkřížili strážníci, kteří si jej vyzvedli na pardubickém nádraží.

Rychlík z Chocně do Prahy si pro své toulání vybral mladý německý boxer. Neobvyklý pasažér se pohyboval mezi cestujícími bez vodítka a bez páníčka.

„Jelikož to byl už pohledu velký mazel a za každé pohlazení byl moc rád, nezpůsobil na trase žádnou paniku. Strážníci dostali zprávu přes operačního státní policie, aby si "hafana" na nádraží v Pardubicích vyzvedli. Na nástupišti byl tedy kromě cestujících připraven i psovod městské policie, který se opuštěného tuláka ujal,“ popsala mluvčí městské policie Lucie Klementová.

Asi roční boxer se stejným nadšením jako cestující vítal i muže v uniformě a posléze i pracovnici městského útulku. Pes se však v kotci příliš dlouho nezdržel. Během několika minut se ozvala majitelka, které se nesmírně ulevilo, když se dozvěděla, že je pes v bezpečí, avšak o čtyřicet kilometrů dál,“ dodala mluvčí Klementová.

Není to poprvé, co strážníci v Pardubicích odchytili psa s cestovatelskými choutkami. Na konci prázdnin přijela do Pardubic fenka kokršpaněla, jež v Praze na Smíchově naskočila do rychlíku.

Ke svému majiteli se vrátilo i štěně uvelebené přímo za volantem stojícího trolejbusu na točně pardubického sídliště Dubina.


Autor: Svatoslav Hořínek



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: