Pardubická nemocnice nabrala „dynamáckou“ krev. Akce s hokejisty přivábila 25 prvodárců



 09. 11. 2018

Velkým úspěchem skončila darovací akce pardubické nemocnice, která spojila síly s hokejovým klubem Dynamo Pardubice. Speciální akce, při které se mohli o svou „dynamáckou“ krev podělit nejen hokejoví fanoušci, přivábila celkem 89 dárců krve.

Darovat krev znamená darovat kus sebe. A to je to nejvíc, co lidé mohou pro druhé udělat. Vědělo to také 89 dárců krve, kteří využili speciální „hokejové“ darovací akce, kterou uspořádala pardubická nemocnice.

„Letošní účast nás mile překvapila. Potěšena jsem zejména počtem prvodárců. Budeme moc rádi, když na odběry krve a třeba i krevní plazmy budou docházet pravidelně a rozšíří náš registr dárců krve. Všem velice děkujeme, že na dnešní akci přišli. A velké poděkování pochopitelně patří i hokejovému klubu za dlouholetou podporu,“ pochvalovala si primářka transfuzního oddělení Helena Geierová.

Na odběrové lůžko poprvé v životě ulehlo 25 prvodárců.

„Včera jsem objevil tuto akci. Tak jsem si řekl, že to je vhodná příležitost přijít poprvé darovat krev. Jsem tady a mám dobrý pocit, že mohu někomu pomoci,“ uvedl Jiří Naštický, jeden z nováčků mezi krevními dárci.  

Všichni příchozí dostali od hokejového klubu volné vstupenky na domácí duel Dynama. Kus sebe pak přišli darovat také Ondřej Šebek či generální manažer Dušan Salfický.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: