Hokejem pro dobrou věc. Hasiči vyzvou policisty na ledové ploše




Pobavit se sportem a navíc přispět na dobrou věc. Jako akce „dva v jednom“ by se dal označit benefiční hokejový turnaj hasičů a policistů na zimním stadionu v Chrudimi. Dobrovolné vstupné poputuje na konto nadace, jež pomáhá dětem hrdinů všedních dní, kteří zahynuli ve službě.

Jejich pomoc je tak samozřejmá, že si lidé často ani neuvědomují, co vše za ní stojí. Řeč je o příslušnících záchranných jednotek, kteří denně nasazují své životy, aby zachraňovali životy jiných. Že mají dobré srdce, to potvrzují hasiči a policisté i tentokrát.

Na zimním stadionu v Chrudimi se v rámci benefičního turnaje utkají právě strážci zákona s krotiteli požárů. Výtěžek z akce poputuje na konto Nadace policistů a hasičů.

Poprvé se podobná akce uskutečnila v roce 2016, kdy výtěžek putoval k malé Štěpánce, jež trpí mozkovým onemocněním, slabým svalstvem a poruchou příjmu potravy. Tehdy se vybralo přes 15 tisíc korun. Vloni udělal příspěvek ve výši 34 tisíc korun aspoň malou radost rodičům malého Adámka, jenž skončil v kómatu po operaci mandlí a o jeho výživu se musí starat speciální přístroj.

„Letos dobrovolné vstupné poputuje na Nadaci policistů a hasičů, která je zřízena s cílem pomoci zlepšit životní podmínky dětem policistů a hasičů, kteří zemřeli při výkonu služby, nebo v přímé souvislosti s ní,“ popisovala mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Přispět mohou i návštěvníci turnaje, a to zaplacením dobrovolného vstupného. Veškerý výtěžek pak obdrží zmiňovaná nadace.

Akce odstartuje v úterý 18. prosince v 18.45 na chrudimském zimním stadionu. 


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: