Kdo si hraje, nezlobí. Cizinec však v herně řádil, pak vyhrožoval strážníkům smrtí



 28. 12. 2018

Alkohol je démon. Své o tom ví jistě i cizinec, jenž v Pardubicích nejprve vyhrožoval zabitím obsluhy, následně tatáž slova zopakoval i strážníkům, kteří se za ním vydali. Mezitím ještě stihl rozbít auto bezpečnostní agentury. A až pak skončil v policejních poutech.

Jedenatřicetiletý cizinec si chtěl svátky zpestřit hrou. Protože kdo si hraje, nezlobí. Jenže pokud se hra kombinuje s alkoholem, budí v lidech silné vášně. Opilý muž nejprve vyhrožoval obsluze herny smrtí, načež z místa utekl. Protože byla herna hlídaná agenturou, nenechalo to chladným jejího pracovníka.

„Pracovník ostrahy se za agresorem vydal a v nedaleké ulici jej oslovil. Na to zuřivec reagoval okamžitým útokem proti němu, poté vzal větší kámen, který hodil na vozidlo agentury, čímž ho poškodil. Ostraha po tomto incidentu okamžitě zavolala na tísňovou linku městské policie a požadovala pomoc,“ popisovala mluvčí pardubické městské policie Lucie Klementová.

Mezitím se agresor vydal na další úsek své útěkové štafety. A hlídač mu byl znovu v patách. Poblíž obchodního centra se všichni zúčastnění setkali.

„Cizinec odmítal poslechnout zákonné výzvy a zkomolenou češtinou vyhrožoval strážníkům, že je zabije. Hlídka se těchto výhrůžek ale nezalekla a za použití donucovacích prostředků muže svedla k zemi a přiložila pouta. První dechovou zkoušku cizinec zatvrzele odmítal, tu druhou, po přivolání státní policie na místo již absolvoval s pozitivním výsledkem 1,74 promile alkoholu v dechu,“ doplnila Klementová.

Případ si převzali republikoví policisté a cizince teď zřejmě čekají nemalé problémy. Těm šel svým chováním opravdu vstříc.  

   


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: