Výroční Pardubice v retru na závěr roku selhaly. Oslavy 95 let zkazila vysoká prohra s Brnem




Rok 2019 začne s lepším psychickým rozpoložením Brno. Poslední zápas roku 2018 v Pardubicích ovládli před vyprodanou arénou hosté. Předsilvestrovskou hru okořenilo ještě 95 let hokejového pardubického klubu a retro dresy a vysklené plexisklo.

Pardubice na své 95. výročí založení klubu přivítaly brněnskou Kometu, která v pátek prohrála s Mladou Boleslaví 2:0, a ošatily zápas se současným mistrem do pardubických mistrovských časů. V první třetině oblékly modré retro dresy se znakem LTC a v druhé kopii mistrovských dresů Tesly Pardubice ze sezony 1988/1989. Úvodní buly každé třetiny vhodila vždy vybraná pardubická hokejová osobnost.

Letošní „Perníkáři“ zahřívají poslední příčku tabulky, nedařící se formu domácích potvrdil i první střelec zápasu, brněnský Petr Holík po šesti minutách hry – 0:1.

Ve druhé třetině sice Patrik Poulíček vyrovnal, ve třetí třetině si jednobrankový náskok vzal zpět Martin Erat – 1:2.

Holík, který zkompletoval hattrick v posledním venkovním zápase v Olomouci, na něj sahal i v neděli, dva dny před úplným závěrem roku – 1:3. Brněnští Ultras v tu chvíli odpálili na ochozech stadionu několik dělobuchů.

Ondřej Kacetl mohl hledat puk v bráně i napočtvrté, ale zachránila ho tyč. Před pukem se poté neschovalo plexisklo za domácí bránou, které se střelou vysypalo, a výměna prodloužila zápas o pár minut.

Pardubice ještě zkoušely hrát v power-play, ale Jan Hruška rozhodl do prázdné brány na konečných 4:1.

Dynamo si upevnilo pozici na dně tabulky, zatímco Kometa ziskem tří bodů poskočila o jedno místo, tedy na páté a do nového roku půjde s mankem deseti bodů na první Třinec.


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: