Kuriózní krádež v Pardubicích. Zloděj sebral alkohol, ale v obchodě zapomněl svou přítelkyni



 16. 01. 2019

Chtěli si zřejmě udělat hezký večer s lahví alkoholu. Místo toho skončili v policejních poutech. Již podruhé v jednom týdnu jsou Pardubice svědky situace, že zloději na místě činu nechávají své partnerky. Tentokrát se pro ni muž vrátil, ujet před strážci zákona už ale společně nedokázali.

Krádeže alkoholu v obchodech nejsou ničím výjimečným. Ovšem pokud se činu dopustí partnerská dvojice, je to už o něco kurióznější. Stalo se, že žena na místě zůstane, zatímco muž peláší jak o život.

„V jednom týdnu se to přihodilo hned dvakrát. V prvním případě se jednalo o manželský pár, kdy muž utekl a svou ženu nechal v obchodě u ostrahy. Ve druhém případě se pětadvacetiletý muž rozhodl z obchodu utéci i s odcizenou lahví alkoholu. Jeho přítelkyně ale nebyla fyzicky zdatná a v obchodě zůstala,“ popisovala mluvčí pardubické městské policie Lucie Klementová.

Před útěkem stihl zloděj svalit pracovníka ochranky a roztrhnout mu kalhoty. Tentokrát však mělo vše pokračování. Když si lapka uvědomil, že je jeho přítelkyně stále uvnitř, vrátil se zpět a neohroženě ji vytrhl "ze spárů" hlídačů.

„Přítelkyni násilím vysvobodil a dal se s ní na útěk. To už ale o všem věděly hlídky městské policie, které mířily na místo. Strážníci měli informace o jejich pohybu díky kamerovému systému. Když pár zahlédl přijíždějící vozidlo městské policie, pokusil se rychle nastoupit do přijíždějícího trolejbusu. To se jim ale nepovedlo. Hlídka si pro ně došla přímo do dopravního prostředku,“ doplnila mluvčí Klementová.

Dvojice se do obchodu nuceně vrátila, aby pracovníci ochranky potvrdili, že šlo o pár, který kradl. Hned dvojitý problém pak měl pětadvacetiletý muž. Strážníci zjistili, že se takto nezachoval poprvé. Na místo proto byla přivolána hlídka republikové policie. Ta si výtečníka odvezla na služebnu.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: