Pád SSSR, finanční gramotnost či jóga pro seniory. Univerzita volného času láká na kurzy




Pokračování oblíbené univerzity volného času nabízí v letním semestru vybrané fakulty Univerzity Pardubice. Její účastníci se mohou naučit základy finanční gramotnosti, internetové reklamy či projít seminář základů kresby na fakultě restaurování v Litomyšli. Nabídka je opravdu pestrá.

Na dopravní fakultě byste asi nečekali kurz lékárna v přírodě či fotografické kurzy pro začátečníky i pokročilé. A už vůbec ne lukostřelbu či sportovní kurz. Nejen tyto akce si na letní semestr připravila dopravní fakulta Jana Pernera. Ta také pravidelně otevírá univerzitu třetího věku jak v technické variantě, tak v té humanitní.

To litomyšlská fakulta restaurování, která spadá pod Pardubickou univerzitu, nabízí jógu pro seniory či základy kresby. A taktéž univerzitu třetího věku pro ty dříve narozené. „Přihlášky přijímáme do 20. února, případně do naplnění kapacity. Je tedy třeba si pospíšit,“ apelovala organizátorka akcí v Litomyšli Iva Pekníková.

Zahanbit se nenechá ani ekonomicko-správní fakulta. Ta rovněž sídlí ve městě perníku a seniorům nabízí kurzy finanční gramotnosti či reklamy na internetu.

Oblíbenou univerzitu volného času pak v letošním roce dokončí filozofická fakulta. Ta posluchačům přiblíží důvody pádu sovětského impéria, cukrovarnictví v českých zemích či rozpad Jugoslávie. 

Bližší informace naleznete na webových stránkách Univerzity Pardubice. 


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: