OBRAZEM: Festival představil rychlé jídlo budoucnosti: burgery, pastrami nebo poké bowl




Dva dny skvělého jídla, pití, ochutnávání, zážitků, a hlavně pohody si užili návštěvníci letošního Beko Fresh festivalu v Pardubicích. Tradičně nejvíc vtipkoval Zdeněk Pohlreich a jako nejoblíbenější restauraci festivalu svým on-line hlasováním návštěvníci vybrali Dašické sklepy.

Kočovná škola vaření a street food se poprvé konaly ve velkém a osvědčily se. Food trucky, školy vaření a street bistra představují poměrně nový koncept a na festivalu se kuchaři těchto podniků nezastavili. Prostě jídlo na ulici do budoucna už nebude langoš nebo párek v rohlíku.

Na festivalu si návštěvníci vyzkoušeli, že to jde i jinak a že „na ulici“ skvěle chutnají burgery, chlebíček s avokádem, pastrami nebo poké bowl. „V Pardubicích pořádáme festival posedmé a jsme rádi, že si našel fanoušky. Letos jsme vylepšili nabídku i odpočinkové zóny, přidali sezení a velkokapacitní stan. Ale už teď vymýšlíme upgrade na příští rok,“ říká pořadatel Beko Fresh festivalu Petr Jirásek.

Zahíkem byl Zdeněk Pohlreich, který svými kuchařskými show přilákal k hlavnímu pódiu spoustu lidí. Příznivce dobrého jídla a znalce Gastromapy potěšilo vystoupení a autogramiáda herce a blogera Lukáše Hejlíka, který pokřtil novou knihu. Sobotní program končil Listováním.

V akci se předvedli také kuchaři Radek David, Roman Vaňek, Ivan Vodochodský nebo Santo Pagan. K oblíbeným pochoutkám patřil mořský ježek, šnek nebo saranče. Extrémní gastronomie také lákala a podle pořadatelů fotka s tarantulí na talíři zdobí nejeden instagramový profil. 

Návštěvníci si užili i dobré víno, vychlazené pivo, koktejly nebo voňavé kávy – v pivní zóně dotvářela atmosféru živá hudba, ve vinařské zase vedl someliér řízené degustace, pod vedením Roberto Trevisana si návštěvníci prošli v De Longhi coffee stage školou kávy a děti se zabavily při přípravě svačinek, zdobení cupcaků či kouzelnickém vystoupení Pana Kravaty v Haribo Mini Workshop stage.


Autor: Dana Tinková

V redakci se věnuje vztahům s partnery, dále se specializuje na akce a pořádání soutěží



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: