Studenti pokročilého věku se nově naučí fotit a léčit a budou sportovat




Pardubická univerzita rozšířila pro studenty v pokročilém věku možnosti výběrů zájmových kurzů. Nově jim nabízí například fotografování, sportovní aktivity, čínskou medicínu nebo kurz o ochraně přírody a krajiny s exkurzí do národních parků.

Pardubická univerzita míří své zájmové kurzy v novém akademickém roce opět na jednotlivce z veřejnosti, kteří se chtějí i v nestudentském věku vzdělávat. Dopravní fakulta Jana Pernera otevírá při Univerzitě třetího věku letos kromě technických a humanitních předmětů také nové kurzy fotografování, sportovní aktivity nebo čínskou medicínu.

 „Obliba našich kurzů je velká, zvláště u seniorů. Každý rok se nám hlásí stovky lidí, kteří se chtějí něco nového dozvědět a rozšířit si znalosti v různých oblastech a vědních oborech,“ řekl Libor Švadlenka, děkan Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice.

S vysokoškolskými studenty začnou semestr na konci září například začátečníci fotografování, kde se seznámí se svým přístrojem a naučí základy fotografování. V listopadu pak kurz pokročí do úpravy fotografií na počítači. Zájemci z široké veřejnosti za kurz zaplatí 1600 korun, senioři 1200 korun.

Zájemci si mohou rozšířit obzory také v legislativě ochrany přírody a krajiny. V rámci tohoto kurzu se studenti s lektorem vydají do českých národních parků. Semestrální kurz vyjde zájemce na 600 korun.

Na zájemce o zdraví a medicínu čekají celkem tři kurzy. Lékárna v přírodě – přírodní antibiotika za 650 korun za semestr, Tradiční čínská medicína za 700 korun za semestr a Sebeléčebné schopnosti těla také za 700 korun.

 „Snažíme se vybírat taková témata, která svou pestrostí zaujmou lidi všech zájmů. Naše kurzy vždy vedou zkušení lektoři v daném oboru,“ řekla Zlatuše Sojková z Oddělení pro vzdělávací činnost Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice.

Seniorům univerzita nabízí také sportovní kurz za 400 korun a lukostřelbu, která patří v posledních letech mezi ty navštěvovanější pohybové kurzy. Za tu si však lidé připlatí. Senioři zaplatí 600 korun, ostatní 1100 korun.

Další informace jsou k dispozici na odkazu https://dfjp.upce.cz/zajmove-kurzy-pro-sirokou-verejnost.

Přehled kurzů Cena za kurz/semestr
Krásy národních parků ČR

600 Kč

Lékárna v přírodě - Přírodní antibiotika 650 Kč
Sebeléčebné schopnosti těla 700 Kč
Tradiční čínská medicína 700 Kč
Sportovní kurz 400 Kč
Lukostřelba senioři 600 Kč / veřejnost 1100 Kč
Úprava fotografií na PC 1600 Kč
Fotografický kurz pro začátečníky I senioři 1200 Kč / veřejnost 1600 Kč
Fotografický kurz pro začátečníky II 1600 Kč
Zážitkový kurz osobního rozvoje 600 Kč

 


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: